Uværet Hanna kostet minst 25 personer livet og skapte kaos og ødeleggelse i Haiti tirsdag. Flere stormer er på vei fra Atlanterhavet.Uværet Hanna beveget seg fra Haiti og over Bahamas-øyene tirsdag etter å ha blitt nedgradert fra orkan til tropisk storm. Innbyggerne fryktet at stormen igjen skulle vokse seg sterkere og spikret igjen vinduer og hamstret forsyninger.Stormen ligger an til å ramme den sørøstlige delen av USA senere i uka, men det er usikkert nøyaktig hvor den vil treffe kysten.Haitis tredje største by, Gonaives, ble stående under vann som følge av uværet.- Situasjonen i Gonaives er svært prekær. Vi trenger hjelp. Så godt som hele byen er oversvømmet, det er vann overalt. I noen områder står vannet to meter, sa byens ordfører Stephen Moise tirsdag.Vann til taketInnbyggerne i Gonaives fortalte at flomvannet nådde til taket i enkelte bolighus. Flere søkte ly på hustak og ropte desperat på hjelp mens regnet fortsatte å øse ned.Da byen ble lagt under vann for tre år siden etter å ha blitt truffet av den tropiske stormen Jeanne, mistet 3.000 mennesker livet.Et annet uvær, som har fått navnet Ike, kommer i kjølvannet av Hanna. Stormen så tirsdag ut til å ta den samme ruten som Hanna, og de samme øyene i Karibia kan dermed vente mer ekstremvær til helgen.Etter Ike følger så den tropiske stormen Josephine. Begge stormene kan vokse seg sterke før de rammer land.Får dra hjemInnbyggerne på sørkysten av USA puster inntil videre lettet ut etter at orkanen Gustav ikke ble så ille som fryktet.Om lag 2 millioner mennesker ble evakuert fra kystområdene av Louisiana før orkanen rammet mandag. Borgermester Ray Nagin i New Orleans ga ordre om obligatorisk evakuering, men ordren blir opphevet torsdag og utålmodige innbyggere kan dra hjem.Det kommer til å ta tid før alle sykehusene kan drive som normalt igjen, og det vil også være problemer med vannforsyningen i byen en stund fremover, understreket Nagin tirsdag.Skadeomfanget etter Gustavs herjinger er stort, og forsikringsbransjen regner med å få inn krav på mellom 4 og 10 milliarder dollar. (©NTB)