Har Kim kollapset?

Samme dag som Nord-Korea feirer 60-årsjubileum stilles det spørsmålstegn ved helsen til landets øverste leder, Kim Jong-il.

Den nordkoreanske lederen Kim Jong-il - Foto: Scanpix
Politikk

Samme dag som Nord-Korea feirer 60-årsjubileum stilles det spørsmålstegn ved helsen til landets øverste leder, Kim Jong-il.Det er forventet at feiringen, en formidabel militærparade, blir den største noensinne i det lukkede diktaturet som så dagens lys for 60 år siden.Nordkoreanske militærparader følges alltid med argusøyne av vestlige analytikere som ser etter eventuelle nye våpen.Kinesiske kilderDenne gangen er det imidlertid knyttet større spenning til om landets leder, Kim Jong-il, vil spille en sentral rolle i feiringen.Sør-Koreas største dagsavis, Chosun Ilbo, skriver nemlig tirsdag at 66 år gamle Kim kollapset i forrige måned.Avisen siterer sørkoreanske diplomatkilder i Beijing som skal ha fått informasjonen fra kinesiske kilder.

Nyheter
Politikk