Kristin Halvorsen satser på myk landing

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) snekrer ikke statsbudsjettet for neste år rundt de siste dagenes finansuro.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix
Politikk

- Hovedlinjene i statsbudsjettet for neste år er lagt, og det blir ikke tatt noen grep ut fra den situasjonen som utspiller seg de siste dagene. Utfordringen nå er å lande den høykonjunkturen vi er på vei ut av, uten at vi rammer folk i etableringsfasen og uten å øke arbeidsledigheten, sa finansministeren etter å ha hilst til Samfunnsøkonomenes jubileumskonferanse i Oslo tirsdag.Ikke noe signalHun sier at hun ikke vil gi noe signal til Norges Bank om å avstå fra renteheving på neste rentemøte, ut fra at rentene uansett er på vei opp på grunn av den internasjonale finansuroen.- Det har jeg ikke anledning til. Norges Bank har et klart mandat, med en betydelig fleksibilitet der det er rom for å ta hensyn til økonomien, arbeidsplasser og andre forhold som er viktige, sa Halvorsen.

Nyheter
Næringsliv