Fra 1. oktober blir renten for Lånekassens kunder som ønsker å binde den, satt opp med 0,1 prosentpoeng. Den flytende renten settes opp med 0,3 prosentpoeng.Endringen for fastrente gjelder både tre, fem og ti års binding, som dermed får rentesatser på henholdsvis 5,9, 5,7 og 5,7 prosent.Den flytende renten settes fra 1. oktober opp med 0,3 prosentpoeng til 6,5 prosent. Dersom dagens rentenivå holder seg ut september, ser den ut til å bli satt opp til 6,9 prosent fra 1. januar 2009, varsler Lånekassen.- Lånekassen har gode ordninger når folk har problemer med å betale. Kundene våre kan utsette betalingen, og vi kan slette renter for dem som er i en vanskelig økonomisk situasjon på grunn av blant annet arbeidsledighet, sykdom, omsorg for barn og verneplikt, sier informasjonssjef Astrid Mjærum i Lånekassen.Fristen for å binde renten fra 1. oktober er satt til 10. oktober.- For dem som vurderer å binde renta, kan det være lurt å vente til etter 1. oktober med å bestemme seg. Da blir den flytende renta for fjerde kvartal 2008 endelig fastsatt, og grunnlaget for valget er bedre, heter det i en pressemelding fra Lånekassen. (©NTB)