Den første dagen i uken startet negativt på Oslo Børs. Kort tid etter at dørene ble åpnet for investorene, var hovedindeksen ned 0,29 prosent til 424,60. Men cirka kvart over hadde børsen tatt igjen det tapte, før man igjen duppet over på rødt. Oslo Børs står nå i 425,38 poeng, noe som betyr en nedgang på 0,36 poeng eller 0,09 prosent.StatoilHydro, som i takt med børen først gikk ned, så opp, er nå nok en gang i minus. Selskapets aksje slankes med 0,30 prosent og kursen ligger nå på 167 kroner blank. Selskapet kom i morgentimene i dag med nyheten om at de sammen med Vinneren så langt er selskapet Etman International, som på lavt volum stiger 20 prosent til 1,80 kroner. Bjørn Kjos har all grunn til å fortsette å smile i dag. Hans hjertebarn Norwegian er så langt opp 5,26 prosent til 50 kroner blank, uten at det har kommet de store nyhetene rundt selskapet. IT-selskapet Opera, startet meget friskt, men har nå roet seg noe. Opera er dog opp 2,89 prosent til 24,90 kroner.Også Scana, Pronova BioPharma samt Kongsberg Gruppen har en bra dag så langt. Sistnevnte selskap meldte i dag at de i Great Yarmouth for ca. 42 millioner kroner, og dette var tydelig noe børsen likte.Taperlisten toppes av selskapet NorDiag, ned 5,21 prosent til 1,82 kroner. Tørrbulk-selskapet Jinhui seiler overhodet ikke i medvind på børsen enn så lenge, og aksjen slankes med 3,56 prosent til 48,70 kroner. Golden Ocean, John Fredriksens tørrbulk-selskap faller kun 0,16 prosent.Heller ikke EMGS, Simtronics eller BW Offshore har startet særlig friskt.Tungvekterne Yara, Seadrill og Norske Skog er foreløpig i pluss. Resten av børslokomotivene er enten uendret eller i minus.Det har så langt blitt omsatt for 646 millioner kroner på børsen.Prisen på olje har styrket seg siste døgn, og et fat med nordsjøolje med levering i oktober, omsettes mandag morgen for 115,09 dollar - opp 1,04 dollar eller 0,91 prosent.Også lettoljen koster mer enn den gjorde for 24 timer siden. Et fat omsettes nå for 116,63 dollar, opp 1,17 dollar eller 1,01 prosent.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på 16:05 mandag-fredag.Her finner du Her finner du alle ..Her finner du / på NYSE og på Nasdaq.De og .