På sidene til et norsk nettsted finner du annonsetekster som «gratis afrikanske barn» ledsaget av bilder av kvinner som ønsker å adoptere bort barnet. Mottaker av kontaktannonsene er ukjent, men domenet er norskregistrert.- Dette reagerer vi veldig negativt på og det er ulovlig etter norsk lov, sier avdelingsdirektør Oddbjørn Hauge ved Barne-, ungdoms og familiedirektoratet til TV 2.Direktoratet frykter at ulovlige adopsjonsbyrå prøver å nå fram til de mange nordmenn som står i lange adopsjonskøer.- Norske myndigheter mener det er en sikkerhet ved de norske organisasjonene. Hva som skjer rundt i verden er jo forskjellig, og vi er jo kjent med at det har vært adopsjonsskandaler i andre land, sier Hauge.Direktoratet har bedt selskapet som eier nettdomenet om å stenge ned siden umiddelbart. Hvis kravet ikke blir etterfulgt vil det bli vurdert å politianmelde selskapet. (©NTB)