Bærum kommune sikret seg tirsdag prisen for årets eKommune grunnet utviklingen av et nytt økonomisystem. Systemet har spart kommunen for nærmere 20 millioner kroner.Prisen for årets eKommune ble tildelt Bærum kommune under eKommunekonferansen i Fredrikstad tirsdag. Det ble lagt til grunn at Bærum kommune gjennom mange år målrettet har satset på teknologiutvikling og har utviklet sitt eget frie økonomisystem.- Bærum er fremst innenfor bruk av IKT blant kommuner i en europeisk sammenheng, og bruker fri programvare strategisk både innenfor skole og administrasjon. Hele Norge vil kunne dra nytte av IKT-utviklingen i Bærum, sier Christer Gundersen i Friprogsenteret, som har ansvaret for utdelingen av prisen.Kjøp av et økonomisystem i markedet er beregnet til 42,3 millioner kroner, mens Bærum kommunes egenproduksjon kostet 23 millioner kroner.- Dermed var saken ganske klar, sier prosjektleder Knut Helland i Bærum kommune i en pressemelding. (©NTB)