Nye forhandlinger om støtte til EU-land neste uke

Fredag neste uke starter forhandlingene mellom de tre EFTA-landene Norge, Island og Liechtenstein og Europakommisjonen.

Foto: HegnarOnline

Den nåværende avtalen om EØS-midler på over 10 milliarder kroner i støtte til EU går ut 30. april neste år. Da skal en ny avtale tre kraft, og forhandlingene om denne avtalen starter neste uke.Norges EU-ambassadør Oda Helen Sletnes skal lede forhandlingene fra norsk side. Hun sier til Nationen at erfaringer fra nåværende femårsperiode vil spille inn når det skal forhandles om neste periode.Sletnes kan ikke kommentere spekulasjoner om at EU vil kreve mer enn de drøye 10 milliarder kronene som er beløpet i den nåværende avtalen.- Jeg vil ikke spekulere i utfallet av forhandlinger som ennå ikke er begynt. vi skal forhandle om nye bidrag til sosial og økonomisk utjevning, sier Sletnes. (©NTB)