Nytt USA-rally - bankaksjene opp over 20 prosent!

Wall Street har lagt bak seg den beste to-dagers perioden siden 1987 (S&P 500). Finanssektoren gikk av hengslene fredag kveld. Blant de store vinnerne finner vi aksjer som Freddie Mac, AIG og Washington Mutual

Foto: Scanpix

USAs redningsplan for finansmarkedene sendte Wall Street ytterligere opp fredag kveld. De nye reglene skal hindre uhemmet spekulasjon. Kriserammede investeringsfond får 290 milliarder kroner i nødhjelp. Myndighetene vil blant annet kjøpe opp misligholdte boliglån. Finansdepartementet har i tillegg lovet å støtte investeringsfond med 285 milliarder kroner.Redningsoperasjonen vil bli dyr for skattebetalerne.- Hvis du ser på alt sentralbanken allerede har gjort, og finansdepartementets utvidede fullmakter til å ta hånd om Fannie Mae og Freddie Mac, så tror jeg vi snakker om en billion dollar, sier den amerikanske senatoren Richard Shelby ifølge NTB i et intervju med TV-stasjonen ABC. En billion tilsvarer tusen milliarder.- Den felles innsatsen er så stor at det synes å være en samlet tro på at dette faktisk er nok til å sette strek under hva som har vært 18 måneder med tumulter i markedet, sier megler Matt Buckland i CMC Markets.S&P 500 steg 4,03 prosent til 1.255,08 poeng. Torsdagens opptur var på 4,3 prosent. Det er den største oppgangen i løpet av to dager siden perioden etter krakket i 1987, melder Bloomberg.Dow Jones Industrial Average steg 368,75 poeng, noe som tilsvarer 3,4 prosent, til 11.388,44 poeng. Dagen før steg indeksen 4,3 prosent. Nasdaq Composite-indeksen endte opp 3,4 prosent til 2.273,9 poeng.Banksektoren gikk av hengslene. Washington Mutual Inc. endte opp 42 prosent, Wachovia Corp. 29 prosent og Citigroup Inc. 14 prosent. De 15 aksjene som inngår S&P 500 Financials-indeksen steg i snitt mer enn 20 prosent! AIG steg 57 prosent, mens Freddie Mac endte opp 67 prosent11 aksjer steg for hver andre som falt på New York Stock Exchange.MSCI World Index, som dekker 23 i-land, endte opp 5,7 prosent. På to dager er oppturen på åtte prosent, den største oppgangen siden 1970!S&P 500 endte faktisk opp 0,3 prosent på ukebasis. Siden nyttår er indeksen ned 15 prosent. S&P 500 ligger an til den første årlige nedgangen siden 2002.Mer om det som skjedde på børsene i New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik gikk det på børsene i Asia. Slik gikk det på børsene i Europa.