Obama og McCain enige om behov for kontroll

Barack Obama og John McCain hamret løs på hverandres holdning til finanskrisen mandag. Det eneste de kunne enes om, var behovet for uavhengig kontroll over redningsaksjonen for finanssektoren.

Presidentkandidatene John McCain og Barack Obama - Foto: Scanpix

Barack Obama og John McCain hamret løs på hverandres holdning til finanskrisen mandag. Det eneste de kunne enes om, var behovet for uavhengig kontroll over redningsaksjonen for finanssektoren.På et valgmøte i den viktige svingstaten Wisconsin foreslo Obama dyptgripende reformer for å få slutt på måten markedet har operert på som har ført USA ut i den verste finanskrisen siden krakket i 1929.Obama sier at han vil hindre nye lignende kriser ved å stanse innflytelsen til lobbyistene, styrke tilsynsorganene, slå ned på offentlige kontrakter som gis uten konkurranse, og gjøre staten mer åpen.- Uansett hvilken løsning vi lander på denne uka, er det helt avgjørende at vi setter i gang jobben med å reformere politikken og staten som har ansvaret for at dette skjedde i det hele tatt, sa han til 6.000 tilhengere i Green Bay.Han sa at en etikk som preges av mangel på ansvar har feid gjennom staten, og at McCain, som har sittet 26 år i Washington og i stor grad har gått imot regulering og statlig innflytelse, er en del av problemet.