Optimistene som skøyt skivebom

Hvor mange ganger har du ikke hørt ekspertene si at bunnen enten er nådd eller nær? Her er optimistene som bommet grovt.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Politikk

I løpet av sommeren og høsten er det mange ganger blitt slått fast at «bunnen er nådd» eller «bunnen er nær». Men den gang ei. Her er noen av utsagnene som kanskje ikke burde vært ytret?4. juli: Bengt Jonassen, Glitnir Securities- Fokus i markedet vil i løpet av sommeren skifte fra makro til mikro, og vi tror derfor en del aksjer vil gjøre det skarpt denne sommeren.22. juli: Kim Evjenth, Kaupthing- Vi tror nedturen kanskje er ferdig for denne gang, og at det kommer et rykk oppover.1. august: Magne Naustvik, Nordea Markets- Etter ni uker på rad med fall er det ikke unaturlig at man får en reaksjon opp igjen. Vi merker at risikoappetitten har økt, samtidig er selskapene på Oslo Børs nå langt hyggeligere priset.9. august: Gaute Eie, Arctic Securities- Når brede aksjeindekser som S&P 500 og OMX i Sverige er ned med henholdsvis 15 og 30 prosent de siste 12 månedene, og alle makronyheter rundt oss er negative, så nærmer vi oss en bunn i aksjemarkedet historisk sett.2. september: Roger Berntsen, Netfonds- Innen en måned vil kommentatorene begynne å snakke om at nøkkeltallene er bedre. En teknisk resesjon i USA er utelukket nå. Men den kritiske fasen er nå, det er ikke interessant å slå det fast i ettertid. Av samme grunn bør folk kjøpe aksjer nå, og ikke vente til alle sier det samme. (Â…) Hvis folk venter en måned, er det stor sjanse for at aksjemarkedet er 5-10 prosent høyere. Da er det ikke interessant nok.6. september: Jan Petter Sissener- Jeg tror at Oslo Børs skal opp med i hvert fall 10 prosent fra dagens nivåer frem mot årsskiftet. Uansett evalueringsmetodikk er mange aksjer billige, ja til og med svært billige. Jeg betviler sterkt at man taper penger hvis man kjøper kvalitetsaksjer nå.

Nyheter
Næringsliv