Palins mann nekter å vitne

Guvernør Sarah Palins ektemann Todd nekter å avgi vitneprov for kommisjonen som undersøker om Palin misbrukte sin stilling da hun sparket en politisjef.

Sarah Palin og John McCain - Foto: Scanpix

Todd Palin, som ofte opptrer i offentlige sammenhenger selv om han ikke er valgt, er blant 13 mennesker som er stevnet av kommisjonen som er oppnevnt av Alaskas folkevalgte forsamling.Den demokratiske politikeren Bill Wielechowski sier at vitnene som nekter å stille opp, gjør at hele etterforskningen stanser. Han mener kampanjen til John McCain gjør alt den kan for å forsinke etterforskningen til etter at valget er over.Han sier at vitner kan nekte å stille opp i månedsvis uten å bli straffet for det.Palin etterforskes for å ha sparket en politisjef som nektet å sparke en politimann som var Palins svoger og som lå i en bitter skilsmissestrid med Palins søster.Palin ønsket først etterforskningen velkommen, men hun er blitt stadig mer kritisk etter at hun ble valgt til McCains visepresidentkandidat. McCain-kampanjen sendte et eget advokatlag til Alaska for å hjelpe Palins lokale advokat.Palin ga politisjef Walt Monegan sparken i juli. Senere er det kommet fram at både Palin, hennes mann Todd og flere andre høytstående medarbeidere i hennes stab hadde vært i kontakt med Monegan om politimannen Mike Wooten.Palin hevder at hun sparket Monegan på grunn av uenighet om budsjettsaker, ikke fordi han ikke ville sparke Wooten. Men Monegan sier det var klart at henvendelsene gjaldt Wooten, selv om ingen nevnte ham ved navn.