Preben Rasch-Olsen i Carnegie har sett flere av aksjene han dekker falle mye i år. Nå begynner flere av dem å bli billige, mener analytikeren.- Sol er hot. Vi er fortsatt positive til
RECOrklaRCLSchibsted er "not"
. Vi har nettopp vært gjennom et sterkt andre kvartal, og selskapet er også optimistiske fremover mot 2009. Når de får den nye fabrikken i Moses Dale (som skal produsere superrent silisium) oppe å gå i oktober, vil nok markedet se at selskapet har mer kontroll enn det mange tror, sier Rasch-Olsen til dagens utgave av Finansavisen.Rasch-Olsen begynner også å øyne en kjøpsmulighet i en annen industrigigant.- Etter flere dårlige kvartaler begynner vi også å få tro på . Det representerer samtidig en billig inngang til solindustrien. Høyere oljepris har sendt noen selskaper opp i år, men cruiseselskapene ned. Nå har rett og slett blitt for billig, mener analytikeren.- Vi ser at oljeprisen har kommet noe ned igjen, og selskapet fortsetter å selge unna kabinene sine, i motsetningen til hva mange hadde trodd, fortsetter Rasch-Olsen.Når det gjelder Schibsted, så har analytikeren forholdsvis liten tro på den aksjen.- Vi tror på en lang periode med negativt annonsemarked. Selv om selskapet prises til historisk lave multipler, er vi skeptiske til fremtiden, spesielt med tanke på virksomheten i Spania og Itali, sier Rasch-Olsen til dagens utgave av Finansavisen.