Seig og sur Oslo Børs i minus-land

Etter to gode og en nervøs dag på Oslo Børs, peker pilene atter en gang nedover. Hovedindeksen svekker seg rundt to prosent. IT-selskap krakker, mens Acta og gull-selskap til de grader er i vinden.

Etter børsnedgang i USA i går kveld, og i Asia i dag, så det ikke så veldig lyst ut for Oslo Børs heller tirsdag. Og akkurat denne gang var det relativt enkelt å gjette hvilken vei det ville gå - nemlig nedover. Roger Berntsen hos Netfonds Bank forutså at hovedindeksen kom til å ligg i minus 0,50 prosent etter fem minutters handel, og sørlandskaren var ikke så veldig langt unna.Oslo Børs satte kursen sørover så å si direkte fra start, og etter cirka et kvarters handel var hovedindeksen ned 1,48 prosent til 356,11 poeng. Etter det har gått litt opp og ned, men nå siger man nedover og i øyeblikket er vi på 2,00 prosent i minus - det vil si at vi ligger på 354,12 poeng.StatoilHydro er ned 0,07 prosent til 150,90 kroner.Vinnere og tapere Helt øverst på vinnerlisten så langt finner vi gull-selskapet IGE, som er opp hele 31,08 prosent til 0,97 kroner. Selskapet melder i dag at de har god fremgang i diamantprosjektet i Luxinge i Angola og begynner nå lageroppbygging av alluvialt materiale, ifølge en melding fra selskapet. Dette liker investorene, som sender aksjen kraftig opp.Acta er også i vinden, og legger på seg hele 13,85 prosent til 3,73 kroner. Et godt stykke etter følger Intex Resources som er opp 6,64 prosent til 3,21 kroner. Apptix stiger 13,33 prosent til 3,74 kroner.Repant er opp 6,25 prosent til 0,85 kroner.Også SR Bank, PA Resources og Wavefield har startet relativt friskt i dag.Taperen så langt er programvare-selskapet Exense, som synker utrolige 43,90 prosent til 0,23 kroner. Selskapet melder i dag at de foreløpig ikke har lykkes med å sikre egenkapitalfinansiering gjennom etablering av et garantikonsortium for en fortrinnsemisjon. Dette liker investorene dårlig, og halverer altså nesten kursen.Heller ikke Dolphin jubler voldsomt så langt, for aksjen er ned 14,30 prosent til 0,90 kroner, mens Greig Seafood slankes med 13 prosent til 10 kroner.PSI Group slankes med 8,08 prosent, Kongsberg Automotive er ned 6,85 prosent, mens Jinhui svekker seg 5,91 prosent.Av de store lokomotivene og de mest omsatte er det for øyeblikket kun Yara som unngår røde tall, de er i øyeblikket uendret, mens det er Tandberg som får mest juling, ned 6,22 prosent.Det er til nå omsatt aksjer for 1,91 milliarder kroner.Nordsjøoljen litt ned - WTI tilbake til normalen Prisen på nordsjøolje har svekket seg litt siden markedene stengte i går, og et fat med levering i november omsettes nå for 104,56 dollar, noe som er ned 1,48 dollar eller 1,40 prosent.WTI-oljen, som gjorde et voldsomt byks opp mot 130 dollar fatet i går kveld da oktober-kontraktene ble omsatt for siste gang, selges nå til 109,07 dollar per fat. Det er ned 0,30 dollar eller 0,27 prosent, men da snakket vi altså om november-kontrakter.Se økonominyhetene med Trygve Hegnar på HegnarOnlineTV hver ettermiddag. Dagens gjest er Bjørn Kjos fra Norwegian.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.