Den canadiske opposisjonen sier regjeringen kommer til å skrive ut nyvalg med det første etter mislykkede forhandlinger mellom statsministeren og opposisjonsledere.- Jeg er overbevist om at han ønsker et valg, sa Stephane Dion mandag. Dion er leder i Det liberale partiet, Canadas største opposisjonsparti.En talsperson for statsminister Stephen Harper sier han kommer til å bestemme seg med tanke på et nyvalg i løpet av de neste dagene. Kilder i regjeringen sier det er ventet et valg i oktober.Harper har ledet en konservativ mindretallsregjering siden 2006 og har gitt uttrykk for at et nyvalg virker uunngåelig på grunn av uenighet med opposisjonen i en rekke saker.Statsministeren har siden fredag holdt møter med opposisjonsledere for å prøve å inngå forlik på viktige områder, men Harpers talsperson Kory Teneycke sier partene ikke har blitt enige.Meningsmålinger den siste tiden tyder på at et nyvalg kan gi Canada nok en periode med en konservativ mindretallsregjering