Utenriksdepartementet fryktet for forholdet til USA dersom Magnhild Meltveit Kleppa holdt en hyllingstale til krigsmotstanderen Cindy Sheehan. Det endte med at Kleppa droppet talen, melder VGSheehan mottar mandag Erik Byes minnepris og i den sammenheng hadde kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa planer om å holde en tale der hun hyllet prisvinneren.Sheehan skal motta prisen under Protestfestivalen som åpner i Kristiansand mandag. Kleppa skal åpne festivalen, men hadde i tillegg planer om å hylle Sheehan personlig.Det syntes ikke Utenriksdepartementet (UD) var noen god idé, med tanke på forholdet til USA.Selv vil ikke Kleppa uttale seg om saken, men nestleder i departementets kommunikasjonsavdeling, Anne Marit Schiong, kan bekrefte at UD har vært inne i bildet.- Kleppa skal åpne festivalen, men hun vil ikke gi noen synspunkter om mottakerens politiske linje, sier Schiong til VG.Schiong avviser at det har vært noe press fra UD, men innrømmer at det har vært «litt fram og tilbake».