Anbefalingen ble lagt fram for presidenten onsdag av forsvarsminister Robert Gates og forsvarssjef Mike Mullen, ifølge de anonyme Pentagon-kildene.Forsvarstoppene skal ha anbefalt at én brigade trekkes ut etter årsskiftet. En brigade teller mellom 3.000 og 5.000 soldater. USA har for øyeblikket 15 stridende brigader i Irak, og sammen med andre enheter utgjør det over 140.00 soldater.Rådet innebærer at det inngås et kompromiss ettersom USAs øverstkommanderende i Irak, David Petraeus, har argumentert for å holde antallet soldater i Irak stabilt fram til juni neste år, sier kildeneDersom Bush følger anbefalingene, vil det bety at en vesentlig troppeforsterkning i Afghanistan må vente til nyåret.Dermed vil en ytterligere tilbaketrekking fra Irak og troppeforsterkning i Afghanistan eventuelt bli gjennomført av USAs neste president ettersom Bush går av i januar 2009.Ved å kutte i antallet soldater i Irak vil USA være i stand til å sende flere soldater til Afghanistan, der de militære lederne har bedt om forsterkninger i den stadig hardere kampen mot opprørsgerilja.Antallet voldsepisoder i Irak har sunket i løpet av det siste året, men den militære ledelsen har understreket at situasjonen er sårbar og advart mot omfattende tilbaketrekking. (©NTB)