Ekstremvær langs kysten

Meteorologisk institutt varsler om ekstremvær fra Stad til Helgeland natt til søndag.

Foto: iStockPhoto
Politikk

Fra sent lørdag kveld eller natt til søndag vil det blåse vestlig sterk storm med en vindhastighet på 30 meter per sekund i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelag, varsler Meteorologisk institutt.Vinden vil treffe de sørlige områdene først og deretter bevege seg nordover. Sent natt til søndag vil det bli økning til sørvestlig sterk storm på kysten og i fjellet på Helgeland i og Saltfjellet i Nordland.Den sterke stormen vil være kortvarig, og vinden vil minke tidlig søndag og søndag formiddag, først ved Stad. Uværet har fått navnet Ulrik.Det blåste full storm på Vestlandet lørdag ettermiddag, og radarbildene viste at nedbøren var mest intens langs kysten mellom Boknafjorden og Florøkanten, opplyser Vervarslinga på Vestlandet.Fra Stavanger i vest til Oslo i øst kunne politiet melde om nedblåste trær som sperret fortau og veier, og i Oslo måtte politiet også rykke ut da et stillas delvis blåste ned på Ensjø. I Bergen ble bygningsplater enkelte steder revet av i vinden.I områdene sør for Stad var det ventet at vinden ville løye og nedbøren avta etter midnatt. Natt til søndag sto nordlige kystområder for tur.

Nyheter
Politikk