LO vant fram med krav om allmenngjøring

LO vant fram i Tariffnemnda med kravet om at deler av verkstedoverenskomsten allmenngjøres for skips- og offshoreverftene.

Foto: iStockphoto
Politikk

LO vant fram i Tariffnemnda med kravet om at deler av verkstedoverenskomsten allmenngjøres for skips- og offshoreverftene.LO ønsker vedtaket velkommen, mens arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri har kjempet imot en allmenngjøring.En allmenngjøring av overenskomsten betyr at alle ansatte innen tariffavtalens virkeområde, både utenlandske og norske arbeidstakere, sikres minstelønn og andre betingelser basert på tariffavtalens bestemmelser.LO ser på mandagens vedtak som en seier i kampen mot sosial dumping.Det blir fortsatt allmenngjøring av byggfagoverenskomsten for hele landet og på olje- og gassanleggene langs kysten.LO krevde også at tariffoverenskomsten for elektrofag allmenngjøres for hele landet. Dette forslaget blir nå sendt ut på høring.

Nyheter
Næringsliv