Oslo lover lønn til Langemyhr-arbeidere

Oslo kommune vil nå sørge for at polakkene som jobbet for den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr får etterbetalt lønn.

Foto: Scanpix
Politikk

Oslo kommune vil nå sørge for at polakkene som jobbet for den bedragerisiktede byggmesteren Harald Langemyhr får etterbetalt lønn.Byggmester Harald Langemyhr ble i sommer siktet for grovt bedrageri av Oslo kommune etter at han skal ha overfakturert kommunens firma Omsorgsbygg i forbindelse med rehabilitering av Økern sykehjem. Langemyhrs firma kom først i søkelyst i mars da det ble det avslørt underbetaling og elendige boforhold for polske arbeidereOslo Bygningsarbeiderforening har siden kjempet for at de polske bygningsarbeiderne som jobbet for Langemyhr skal få utbetalt lønna de har krav på. Nå kan de innkassere full seier, skriver Klassekampen.I et brev fra Byrådsavdeling for byutvikling til bystyrets organer, som Klassekampen har fått tilgang til, skriver byråd Merete Agerbak-Jensen (H) at «Jeg foreslår at kravet fremmet av Bygningsarbeiderforeningen aksepteres».Konkret foreslår hun at midlene det er snakk om - 3,8 millioner kroner - «stilles til disposisjon for Bygningsarbeiderforeningen, slik at foreningen påtar seg ansvaret for å spore opp arbeiderne og deres kontonummer og beregne skattetrekk».Det er en løsning Bals og foreningen er svært tilfreds med.- Vi er glad for kommunen endelig har bestemt seg for å gjøre det rette, sier ombud Jonas Bals i Oslo Bygningsarbeiderforening til Klassekampen.- Vi vet fra andre saker at selve det tekniske med å utbetale pengene er en kneik i seg selv, og vi har alt begynt med arbeidet med å samle den informasjonen som skal til, sier han.

Nyheter
Næringsliv