Samtaler mellom EU og Sør-Ossetia

EUs observatører i Georgia har for første gang vært i samtaler med myndighetene i utbryterregionen Sør-Ossetia.

Foto: Scanpix
Politikk

EUs observatører i Georgia har for første gang vært i samtaler med myndighetene i utbryterregionen Sør-Ossetia.Tjenestemenn fra EUs observatørkorps var mandag i samtaler med utbryterregionens innenriksminister og lederen for de russiske militærstyrkene i området, opplyser EUs observatørkorps. Dette er det første møtet mellom EUs observatører og de sørossetiske separatistene.Samtalene handlet blant annet om hvorvidt EUs observatører skal få anledning til å patruljere inne i Sør-Ossetia, som i praksis har vært selvstyrt siden begynnelsen av 1990-tallet.I samsvar med våpenhvileavtalen som ble inngått mellom Russland og Georgia i august, har EU hatt 225 ubevæpnede observatører i Georgia siden 1. oktober. EU ønsker å sende observatører inn i utbryterregionene Abkhasia og Sør-Ossetia, men både Russland og separatistlederne har motsatt seg dette.

Nyheter
Politikk