Yngve blåste seg opp til orkan

Ekstremværet Yngve blåste seg opp til en orkan ytterst på Helgelandskysten tidlig onsdag morgen. I Bodø blåste deler av taket på en boligblokk av.

Politikk

- Myken fyr ytterst på Helgelandskysten har hatt orkan, med over 33 sekundmeter vind i mer enn ti minutter, sier statsmeteorolog Trond Lien ved Vervarslinga for Nord-Norge til NTB.Ekstremværet som ble døpt Yngve, har sitt opphav i et lavtrykk sørøst for Jan Mayen som utviklet seg til et uventet sterkt stormsenter. Uværet beveget seg tirsdag mot Nordland, og onsdag morgen blåste det uvanlig friskt i Nord-Helgeland, Saltfjellet, Salten, Lofoten og deler av Troms.- I det meste av Nordland og til dels også i Troms har det vært en del vind. Vi har vært oppe i sterk storm på Røst og full storm i Bodø og flere steder på Helgeland. I de fleste bebodde strøk har det vært full storm, sier Trond Lien.I Bodø feide vindkastene av deler av taket på en boligblokk i 3-tiden natt til onsdag. Ingen kom til skade, men beboerne i den øverste etasjen av blokken ble evakuert og innlosjert på et hotell i byen, skriver Avisa Nordland.

Nyheter
Politikk