Alle evakuert uskadd fra grunnstøtt hurtigrute

Alle de 153 passasjerene og fire av mannskapet er evakuert uskadd fra hurtigruteskipet Richard With som grunnstøtte i Trondheim havn tirsdag.

Hurtigruteskipet "Richard With" gikk på grunn rett ved Pir 2 i Trondheim Havn. Foto Gorm Kallestad / SCANPIX

I ruskeværet måtte passasjerene krabbe fra hurtigruteskipet via en brannstige til land, samtidig som skipet tok inn vann etter grunnstøtingen klokken 8.11 tirsdag morgen.Først klokken 11.01 ble det meldt at samtlige av passasjerene og fire av mannskapet var kommet seg sikkert og uskadd til land.- Det var noen problemer underveis med folk som var dårlige til beins, sier brannmester Roger Gjersvold i Trøndelag brann- og redningstjeneste til NTB.Omtrent samtidig meldte havarilaget fra Kystvaktens KV Njord at de hadde fått kontroll over lekkasjen ved hjelp av lensepumper som var montert i maskinrommet der Richard With tok inn vann.Ifølge selskapet kan det være tekniske årsaker til grunnstøtingen. Det var kraftig vestlig kuling da Richard With skulle legge til, og en feilindikasjon kan ha ført til at maskinen ikke ble kjørt hardt nok til å stå imot vindpresset.Hurtigruten ASA har kansellert den sørgående ruten tirsdag, samt neste rundtur med Richard With. (©NTB)