Nå er forskjellen mellom Norges Banks styringsrente og pengemarkedsrenten mindre enn et halvt prosentpoeng. I høst var forskjellen på det meste på over to prosentpoeng.- Ser vi nå at pengemarkedet setter seg på 3,5 prosent, eller kanske enda lavere i løpet av de neste ukene - så vil det slå ut tilsvarende i lavere renter til publikum, sier sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities til NRK.Senioranalytiker Gaute Langeland i Nordea mener bankene får muligheter til raske kutt i boliglånsrentene.- Pengemarkedsrenten er på mange måter alle renters mor, det er der bankene finansierer seg, og når bankene låner ut så er det der de henter pengene fra. Når vi da ser et fall i pengemarkedsrentene, så betyr det også at bankene får rom for å sette lavere rente på utlån, sier Langeland.Pengemarkedet priser inn en boliglånsrente ned mot tre prosent mot sommeren, opplyser han.