Analytikere spår drastisk rentekutt

Storbritannia senker denne uken styrerenten til det laveste nivået noen sinne, spår analytikere i London.

Kuttet kan bli på ett helt prosentpoeng, og bringe rentenivået ned i 1,0 prosent.Sentralbanken Bank of Englands ni medlemmer store pengepolitiske komité MPC kommer sammen for å drøfte rentespørsmålet torsdag. Analytikere nyhetsbyrået AFP har snakket med, tror dagens styrerente på 2,0 prosent kan bli halvert.- MPC reduserte i desember rentenivået med ett prosentpoeng til 2 prosent. Men komiteen har signalisert at den har mer å gjøre, sier Vicky Redwood i selskapet Capital Economics, som ser for seg at den britiske styrerenten kan falle helt ned til null.- Resesjonen blir stadig dypere, og kredittmarkedet er så stramt at det gir grunn til bekymring. MPC står under intenst press for å sette i verk enda flere betydelige rentekutt, mener Howard Archer i IHS Global Insight.Det britiske rentenivået har aldri vært lavere enn 2,0 prosent siden Bank of England ble opprettet i året 1694. USAs sentralbank Federal Reserve reduserte før jul sin styrerente til mellom 0,0 og 0,25 prosent, og har signalisert et varig lavt rentenivå. (©NTB)