Målingen er utført av Norstat Markedsanalyse for Klassekampen og Nationen.Aps oppslutning på 34,8 prosent er en framgang på 3,3 prosentpoeng sammenlignet med en lignende måling i desember.Trond Nordby, professor i statsvitenskap ved Universitetet i Oslo, mener det er finanskrisen som sender Ap oppover på målingene.- Finanskrisen er manna fra himmelen for Ap. Partiet opplever nå det motsatte av regjeringsslitasje. Veldig mange velgere vender seg nå mot Aps gamle styringsstat, sier Nordby til Nationen.Aps partisekretær, Martin Kolberg, mener partiet nå profitterer på den autoritet og trygghet det har vist i tidligere krisetider.- De gode resultatene på målingene viser at folk setter pris på vår politikk med en sterk stat og nødvendig politisk styring av markedet, sier Kolberg.Statsminister Jens Stoltenberg påpeker overfor Klassekampen at meningsmålinger er usikre.- Man bør verken fortvile eller juble over dem. Men dersom denne målingen er et uttrykk for at regjeringen trygger arbeidsplasser og norsk økonomi, så er jeg enig med dem, sier Stoltenberg.