Asia-børsene fikk juling

Asia-børsene er tilbake ved utgangspunktet etter relativt kraftig medfart torsdag. I Japan falt børsen over tre prosent.

Foto: Scanpix

2009 har startet meget bra for investorene i Asia, men i løpet av torsdagen var alt av årets oppgang blåst bort. Resesjonsfrykten ser nok en gang ut til å være tilbake.MSCI Asia Pacific-indeksen falt med 3,3 prosent til 89,36 poeng i løpet av dagen, og dette var det største fallet indeksen har hatt siden begynnelsen av desember i fjor.Dermed er vi faktisk i minus for 2009 sett under ett, og det var fallende priser på olje og metall som tynget mest, selv om også andre sektorer fikk bank.PC-fabrikanten Lenovo opplevde en bekmørk dag og aksjen falt tilbake hele 22 prosent etter at selskapet uttalte at de kommer til å tape penger for første gang på elleve kvartaler.I Australia skled Macquarie Group Ltd. tilbake 3,4 prosent etter at de meldte at deres inntjening kommer til å bli redusert kraftig.- Verdensøkonomien har sakket farten langt raskere enn vi trodde på forhånd. Dette kommer til å føre til at vi kommer til å få en rekke skuffende resultater hva gjelder inntjening fremover, uttalte Grace Tam hos JPMorgan Asset Management Ltd. i Hong Kong i en kommentar.Hang Seng-indeksen der dalte 3,86 prosent til 14.408,40 poeng, mens Nikkei 225 i Japan gikk tilbake 3,93 prosent til 8.876,42 poeng.S&P/ASX i Australia skrellet av seg 2,26 prosent, i Taiwan ble det nedgang på 5,30 prosent, mens Kospi-indeksen i Sør-Korea falt med 1,83 prosent.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.