AUF-leder kuppet årets navn-avstemning

Fylkeslederen i Sogn og Fjordane AUF mente at noen manipulerte opp en høyrepolitiker på årets navn-kåringen, og tok igjen med samme mynt.

I romjula inviterte avisen Firdaposten i Florø leserne til å stemme fram årets navn.Etter å ha registrert flere tilfeller av det han mente var ulogisk mange stemmer på kort tid til fylkeslederen for Unge Høyre, Jacob Nødseth, konkluderte hans politiske motstander i Sogn og Fjordane AUF med at noen manipulerte avstemningen, skriver Firdaposten.AUF-leder Kjetil Bergheim svarte med å få en kamerat til å lage et program som pøste på med stemmer til en annen kandidat på lista - og meldte fra til avisa om svakheten i systemet.- Jeg synes ikke det er riktig at de som er datakyndige, og klarer å omgå systemet, skal få gjennom sine stemmer. Om det er Nødseth selv som har gjort dette, eller har oppfordret noen andre til det, kan jeg ikke uttale meg om, sier han til NRK.Nødseth selv avviser kjennskap til listemanipuleringen. Resultatet av årets navn-krangelen ble at Firdaposten avsluttet kåringen uten vinner.- Jeg synes det er en merkelig framgangsmåte. Han burde heller kommet og pratet med oss. Jeg tror dessuten ikke Bergheim hadde reagert på samme måte hvis en idrettsleder eller noen andre hadde ligget an til seier. Jeg tror dette er politisk motivert, sier Firdaposten-redaktør Svend Arne Vee om AUF-lederens listekupp. (©NTB)