Berømt porselens- og glassmaker kan gå i knas

Den berømte irske porselens- og glassprodusenten Waterford Wedgwood er i dype økonomiske vanskeligheter. Handelen med aksjer i selskapet er suspendert på børsen i Dublin. (Korrigert)

Enkelte av konsernets datterforetak i Irland og Storbritannia blir satt under administrasjon, opplyste ledelsen mandag. Finansrådgivere fra selskapet Deloitte er kalt inn for å forsøke å redde de kriserammede foretakene.Waterford Wedgwood produserer porselen, keramikk og krystall under navnene Waterford, Wedgwood og Royal Doulton. Konsernet eier dessuten 50 prosent (ikke 90 prosent, slik NTB meldte, red.anm.) av aksjene i det tradisjonsrike porselensmerket Rosenthal i Tyskland.Jobber i fare Til sammen sysselsetter konsernets fabrikker rundt 8.000 ansatte. Det var mandag ikke på det rene hvor mange av disse som risikerer å miste arbeidet på grunn av de økonomiske problemene Waterford Wedgwood sliter med.Konsernet varslet i september at det ikke greier å holde timeplanen for nedbetaling av gjeld. Mandag ble det kjent at Waterford Wedgwood ikke har greid å sikre seg ny finansiering, og at flere datterforetak derfor må settes under administrasjon.- Jeg er skuffet over at det er blitt nødvendig å oppnevne bobestyrere for enkelte av gruppens britiske og irske datterselskaper. Men vi ser lyst på utsiktene til å finne kjøpere for disse foretakene, het det i en kunngjøring fra konsernsjefen David Sculley.