Bil-salget halvert for kriserammet amerikaner

De sliter med ryggen mot veggen og har tryglet om krisehjelp. Nå dundrer det inn nye deprimerende tall for bilgiganten.

Den amerikanske bilgiganten Chrysler solgte i fjor 31 prosent færre biler enn året før.I desember ble det solgt under 90.000 nye Chryslere, en nedgang på hele 53 prosent fra desember 2007, viser tall fra bilprodusenten.Chrysler mener likevel å se et lite lyspunkt i elendigheten og viser til at det ble solgt 5 prosent flere biler i desember enn måneden før.Nå kutter bilprodusenten prisen på enkelte modeller med over 55.000 kroner for å få fart på salget, og de tilbyr også rentefrie billån for dem som slår til.- Chrysler vil fortsatt investere i kvalitet og forbedret energieffektivitet på dagens modeller, samtidig som vi utvikler helt nye modeller for neste generasjon, sier Chrysler-sjefen Jim Press.