Striden gjelder blant annet om skattene bør senkes eller økes. Flere konservative politikere sa mandag at pakken kan føre til at underskuddet på det tyske statsbudsjettet igjen vil overstige EUs grenser. Ifølge EUs regler skal underskuddet ikke overstige 3 prosent av brutto nasjonalprodukt BNP. BNP er den samlede verdien av de varer og tjenester et land produserer på ett år.- Hvis vi ser at grensen kan bli brutt, bør vi si adjø til utsiktene til omfattende skattekutt fra 1. januar neste år, sa den konservative toppolitikeren Günther Öttinger til avisen Handelsblatt mandag.- Vi blir ikke med på å gi skattelettelser som gavepakker til de velstående, framholdt generalsekretær Hubertus Heil i det sosialdemokratiske partiet SPD. Men han tilføyde at han trodde SPD og de konservative søsterpartiene CDU og CSU ville greie å bli enige.