Bush ber om våpenhvile i Gaza

USAs president George W. Bush sier han jobber for å oppnå våpenhvile på Gazastripen. Men det forutsetter at Hamas tar første skritt og stanser rakettangrepene mot Israel.

Den 43. president i USA, George W. Bush - Foto: Scanpix

- Og løfter fra Hamas holder ikke. Det må være overvåkingsmekanismer på plass som kan sørge for at smuglingen av våpen til terrorgrupper i Gaza tar slutt, sier Bush i sin ukentlige radiotale, som ble spilt inn fredag.I talen ber Bush andre internasjonale aktører om å presse Hamas til å slutte med terrorvirksomhet, og å støtte andre palestinske ledere som arbeider for fred.Også talsmann for Det hvite hus Gordon Johndroe uttalte seg om konflikten i Gaza fredag. Han ønsket ikke å kommentere en mulig israelsk bakkeoperasjon i detalj, men i praksis ga han Israel frie hender til å sende soldater inn på Gazastripen.- Dette er Israels avgjørelse, sa Johndroe da han på en pressekonferanse ble spurt om en bakkeoperasjon kan rettferdiggjøres. (©NTB)