Presidenten virket lettet og i godt humør, han smilte og lo og fleipet litt med pressekorpset som hadde møtt opp på presserommet i Det hvite hus mandag. Men om stemningen var lett og ledig, var temaene på pressekonferansen alvorlig nok. Ikke overraskende sto finanskrisen og situasjonen i Midtøsten øverst på journalistenes notatblokker.- Israel har rett til å forsvare seg selv, sa Bush, og la til at den eneste måten å få en varig våpenhvile på er om Hamas stanser rakettangrepene mot Israel. Bush var også helt klar på at en tostatsløsning er den eneste muligheten til å få varig fred i Midtøsten.Bush understreket at hans etterfølger ikke har kommet med noen henvendelser om den siste halvdelen av krisepakken på 700 milliarder dollar. Samtidig sa han at dersom Obama ber om det, er Bush rede til å be Kongressen om å bevilge den siste halvdelen av redningspakken. - Jeg har sagt til ham at dersom han føler at han trenger de 350 milliarder dollarene, er jeg villig til å be om dem, sa Bush.- Men han har ikke bedt meg gjøre det ennå, og jeg vil ikke gjøre det med mindre han ber meg spesielt om å gjøre det, understreket Bush. Bush ønsket Barack Obama lykke til. Samtidig advarte ham sin etterfølger om at den største trusselen Obama står overfor er et mulig nytt terrorangrep mot amerikansk jord.