Dansk krigsskip holder fem pirater fanget

Det danske krigsskipet Absalon har fanget fem pirater som forsøkte å kapre et frakteskip utenfor kysten av Somalia.

Pirater utenfor kysten av Somalia - Foto: Scanpix

Absalon mottok fredag morgen et nødsignal fra et frakteskip som ble angrepet av fem pirater med hurtigbåt i Adenbukta.Det danske krigsskipet sendte et helikopter som skjøt varselskudd mot piratene, mens mannskapet på frakteskipet sendte nødbluss mot piratenes båt.Hurtigbåten begynte å brenne, og piratene hoppet over bord. De ble senere plukket opp av Absalon.- Inntil videre har vi dem om bord på Absalon og avventer instruks om hva som skal skje med dem, sier pressetalsmann hos Søværnets Operative Kommando, Jesper Lynge.Frakteskipet som ble angrepet, er registrert på De nederlandske Antillene. (©NTB)