På denne fredagen legges det frem
en rekke sentrale nøkkeltallSSBInnenriks
:Storbritannia: Industriproduksjon, novemberStorbritannia: PPI desemberCanada: arbeidsledighet, desemberTyskland: Industriproduksjon, novemberTyskland: Detaljhandel, novemberEU: Detaljhandel, novemberSverige: Industriproduksjon, novemberUSA: Timelønn, desember, klokken 14.30USA: Non-farm Payrolls, desember, klokken 14.30USA: Arbeidsmarkedsrapport, desember, klokken 14.30USA: Engroslagre november, klokken 16.00 kommer også med viktige nøkkeltall:KonsumprisindeksenHarmonisert konsumprisindeks for NorgeDetaljomsetningsindeksenBensinstasjoner, omsetningsstatistikkVarekonsumindeksenFinansforetak, balanserPrisindeks for førstegangsomsetning innenlandsProdusentprisindeksenOslo Børs melder at PSI Group ASA avholder ekstraordinær generalforsamling i dag. merker vi oss følgende:Oslo: Finansminister Kristin Halvorsen holder en gjesteforelesning på Høgskolen i Oslo. Her vil hun legge fram Perspektivmeldingen 2009.Stortinget: Fire interpellasjoner. Til helse- og omsorgsministeren om ventetid for behandling, til olje- og energiministeren om etablering av industrikraftregime, til miljø- og utviklingsministeren om tildeling av klimakvoter og til kunnskapsministeren om elevenes rett til tilpasset opplæring.Praha: Statsminister Jens Stoltenberg møter Tsjekkias statsminister Mirek Topolanek.Oslo: Regjeringen er samlet til nyttårsmiddag.Oslo: Domsavsigelse i arbeidsrettssaken NHO og Norsk Industri har reist mot LO og Verkstedoverenskomsten. Bakgrunnen for saken er at det godtas rotasjonsordninger som gir 33,6 timers gjennomsnitts arbeidsuke med dagarbeid. Dette mener arbeidsgiverne er tariffstridig.Oslo: HENNE kårer Årets kvinnelige gründer.Kilder: Market watch, SSB, NTB, Oslo Børs