Den avdøde australske skuespilleren Heath Ledger ble søndag tildelt en Golden Globe posthumt for sin rolle som den psykopatiske skurken i «The Dark Knight».Regissøren for filmen, Christopher Nolen, mottok prisen for beste mannlige birolle på vegne av Ledger, som døde i januar i fjor av en overdose medisin.Blant andre tidligere vinnere på det spektakulære showet, er Kate Winslet som fikk prisen for beste kvinnelige birolle for sin rolle som nazist i «The Reader».Sally Hawkins fikk prisen for beste komedierolle for sin innsats i «Happy-Go-Lucky». Hun slo favoritter som Meryl Streep i «Mamma Mia!», Frances McDormand i «Burn After Reading», Rebecca Hall i «Vicky Cristina Barcelona» og Emma Thompson i «Last Chance Harvey».Disney/Pixlar-filmen «Wall-E» stakk av med prisen for beste animerte film.Den israelske filmen «Waltz with Bashir» vant prisen for beste utenlandske film. Andre nominerte var «Gomorra» om den italienske mafiaen, den tyske «Der Baader Meinhof Komplex», svensk-danske «Maria Larssons evige øyeblikk» og den franske «Il y a longtemps que je t'aime». (©NTB)