Elgjakt i januar

For andre år på rad blir det elgjakt i januar i Hedmark. 300 dyr skal felles.

Foto: Scanpix

Målet med jakten midt på vinteren er å redusere beiteskader på skog, skriver Nationens nettutgave.Jakttiden er utvidet i områdene Løten med deler av Elverum, elgregion Trysil-Åmot-Rendalen og Tolga.- Det skal nok godt gjøres om vi klarer å ta hele kvoten. Det er vanskeligere jaktforhold på vinteren enn om høsten. Dagene er kortere og det er kaldere for jegerne å sitte på post. Fordelen i år er at det er lite snø, sier Tor Taraldsrud, utmarkskonsulent i Stor-Elvdal Grunneierforening.Antall elgpåkjørsler er ikke en medvirkende faktor i beslutningen om å tillate vinterjakt. Taraldsrud mener myndighetene bør se på også dette forholdet.- Elgpåkjørsler er et samfunnsansvar, og som grunneiere har vi en del av ansvaret. Samtidig hadde vi sett at elgen ble beskattet i stedet for å bli påkjørt av bil eller tog, sier han. (©NTB)