Finansministeren varsler tredelt krisepakke

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) sier krisepakken som kommer senere denne måneden, vil ha tre klare kjennetegn.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix

- Tiltakspakken skal bekjempe arbeidsledighet, være så grønn som mulig og sørge for rettferdig fordeling, sa Halvorsen da hun onsdag møtte i Stortingets muntlige spørretime.Venstre og Kristelig Folkeparti spurte finansministeren om hun kunne utdype miljøsatsingen i krisepakken som er varslet 26. januar, men Halvorsen hadde lite konkret å komme med.- Det jobbes fortsatt med innholdet i pakken, men jeg kan love at miljøprosjekter vil bli høyt prioritert, sa hun.Høyres Jan Tore Sanner og Fremskrittspartiets Ulf Leirstein gjentok på sin side kritikken om at regjeringen handler for sent ved å vente med nye tiltak til sent i januar. Finansministeren avviste kritikken og sa at Norge tvert imot går foran med en omfattende tiltakspakke på toppen av et ekspansivt statsbudsjett. (©NTB)