Frykter prissamarbeid hos matkjedene

Konkurransetilsynet frykter at de store matkjedene ICA, NorgesGruppen, Rema 1000 og Coop kan samarbeide, og skjerper derfor kontrollen.

Handel med kredittkort - Foto: iStockPhoto

Det er i et brev til fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys at Konkurransetilsynet begrunner sin bekymring.- Bakgrunnen er at vi har et marked hvor vi har fire landsdekkende kjeder. Det er et konsentrert marked, og den markedsstrukturen vi ser her, gjør at det er mulig å få til et stilltiende samarbeid, forklarer seksjonsleder Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til Aftenposten.Det er kun fire kjeder igjen i Norge etter at Lidl, Smart Club og Drageset Super Spar ble kjøpt opp av henholdsvis Rema 1000, Coop og NorgesGruppen. Konkurransetilsynet skjerper derfor kontrollen for å hindre at et stilltiende samarbeid mellom kjedene får utvikle seg. (©NTB)