Gårdeier anker drapsdom

Den 54-årige gårdeieren som like før jul ble dømt for uaktsomt drap etter at en kvinne omkom da deler av en bygård raste i Trondheimsveien i Oslo, anker dommen.

Dommer i rettssal - Foto: iStockphoto

31-årige Linda Henriksen fra Sandnes spaserte på fortauet utenfor Trondheimsveien 6 i Oslo sentrum 7. januar i fjor da hun ble truffet av flere hundre kilo stein fra gesimsen på gården.Gesimsen raste ned som følge av mangeårig bevisst neglisjering av vedlikehold, ifølge dommen.I Oslo tingrett ble gårdeieren dømt til ubetinget fengsel i 120 dager. Selskapet hans, Nygården AS, ble dømt til en bot på 1 million kroner, i tillegg til inndragning av vinning med 200.000 kroner. I tillegg må mannen ut med oppreisning til kvinnens foreldre med 60.000 kroner til hver.Dommen ankes på grunn av feil ved bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet og feil lovanvendelse, opplyser mannens forsvarer, advokat Thomas Randby, til NRK. Subsidiært ankes straffeutmålingen.Den dømte 54-åringen eide personlig Trondheimsveien 6 fra 2001 fram til han i 2005 la gården inn i sitt heleide selskap Nygården AS. (©NTB)