Giske vil ha samfunnsengasjerte kunstnere

Kultur- og kirkeminister Trond Giske skulle ønske flere norske kunstnere engasjerte seg i aktuelle samfunnsspørsmål.

Trond Giske - Foto: Scanpix

- Norske kunstnere må i sterkere grad på banen i spørsmål som ikke angår kulturelle støtteordninger, sier Giske til Adresseavisen.Han understreker at kunstnere naturligvis selv bestemmer innhold og uttrykk i det de produserer.- Mer en den konkrete kunsten, er det kunstnere som engasjerte samfunnsmennesker jeg savner som aktører i det offentlige rom, sier Giske.Som eksempel peker han på den jødiske stjernedirigenten Daniel Barenboim, som under nyttårskonserten i Wien uttrykte et ønske om rettferdighet i Palestina. Barenboim har også et eget ungdomsorkester som samler musikere fra Israel, de palestinske områdene og flere arabiske land. (©NTB)