Håpet om CO2-rensing svinner på Kårstø

Det kan koste mellom 5 og 10 milliarder kroner å fjerne CO2-utslippene fra gassanlegget på Kårstø. Regjeringen er urolig over at prisen på rensing stadig øker.

Nyhamna i Aukra kommune i oktober. Herfra kommer gassen inn fra Ormen Lange-feltet - Foto: Scanpix

Det er en utredning utført av det statlige operatørselskapet Gassco på Kårstø som har regnet ut prisen på rensing av CO2 ved landets nest største utslippskilde.- Det kan aldri bli enkelt, og det kan aldri bli billig. Det er dyrt, og det er komplisert, og ingen vil bli overrasket over at det koster mye penger, sier Gassco-sjef Brian Bjordal til Dagens Næringsliv.Rapporten skal overleveres til myndighetene i løpet av årets tre første måneder. Selv om kostnadsanslaget ikke er offentlig kjent, ligger beløpet etter det avisa forstår på mellom 5 og 10 milliarder kroner. Dessuten påløper kostnader til transport og lagring av gassen.Prisen kan bli for drøy for regjeringen, men foreløpig vil ikke statssekretær Liv Monica Stubholt (Sp) i Olje- og energidepartementet fastslå at Kårstø-rensing blir for dyrt i forhold til gevinsten.- Men det er klart at vi er uroet over at prisen stadig går opp, sier hun. (©NTB)