Halvorsen planlegger ny bankpakke

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) planlegger en ny pakke som skal øke bankenes mulighet til å låne ut penger til landets bedrifter.

Foto: Scanpix

Krisepakken på 350 milliarder kroner til Norges Bank har ikke vært nok for å få bankevesenet til å fungere normalt. Et av problemene er at norske bedrifter sliter med å skaffe helt nødvendig finansiering gjennom norske kredittinstitusjoner.Situasjonen har nå fått Finansdepartementet og banknæringen til å igangsette en prosess som skal føre til en ny runde med tiltak rettet mot bankene, skriver Dagens Næringsliv.Banknæringen og departementet hadde tirsdag sitt første møte. Blant deltakerne var administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH). Han vil ikke gå i detalj om hvilke tiltak som er aktuelle. Det vil heller ikke Finansdepartementet.Men tidligere har både politikere og bankrepresentanter sagt at det er behov for statlige lån til bankene for å styrke egenkapitalen, slik at bankene kan bli bedre rustet til å låne ut mer penger.Halvorsen sier tirsdagens møte var viktig.- Jeg kan ikke gå i detalj på hvilke tiltak som kan være aktuelle. Men det var veldig viktig for oss å kunne snakke med Sparebankforeningen og FNH for å få deres synspunkter på hva som er neste utfordring når det gjelder kreditt og utlån i banknæringen, sier hun. (©NTB)