Halvorsen ut mot "korttenkt NHO"

SV-leder og finansminister Kristin Halvorsen mener NHO skyter seg selv i foten med krav om skattelette, konkurranseutsetting og færre ansettelser i det offentlige.

Kristin Halvorsen - Foto: Scanpix

- NHO ber om det samme i gode tider som i dårlige, men det blir ikke mer fornuftig av den grunn. Tvert imot er det veldig korttenkt, sier Halvorsen.Dagen før NHO avholder sin tradisjonsrike årskonferanse, der hun selv skal delta, raljerer finansministeren over organisasjonens «allergi mot offentlige ansettelser». For Kristin Halvorsen er en stødig offentlig sektor og en trygg velferdsstat næringslivets fremste sikkerhetsnett.- Det er ikke slik at bedriftene er tjent med økte forskjeller. Solidaritet og utjevning er den viktigste kriseforsikringen vi kan ha. Den norske velferdsmodellen gjør at vi har et mye bedre utgangspunkt for å takle finanskrisen enn de fleste andre land, sier hun.NHO-sjef Finn Bergesen jr. gikk mandag ut i Dagens Næringsliv og advarte regjeringen mot å bruke finanskrisen som unnskyldning for å ansette flere i offentlig sektor. I stedet bør skole, helse og eldreomsorg ut på anbud, mener han. (©NTB)