Det er fortsatt stor snøskredfare og vanskelige kjøreforhold flere steder på Vestlandet. En rekke veier er stengt på grunn av dårlig føre og til dels sterk vind.Det gjelder blant annet riksvei 13 over Vikafjellet, riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 15 over Strynefjellet.Faren for flom minker nå fordi nedbøren er i ferd med å avta, sier meteorolog Dag Kvamme ved Vervarslinga på Vestlandet.- Noe blir det i dag også, men ikke så mye som i går. I midtre strøk av Vestlandet er det ventet mest, sier Kvamme til NTB mandag morgen.Det skal bli kaldere i fjellet, slik at snøgrensene senkes. Det vil hjelpe på den kraftige vannføringen etter hvert, og dermed avtar også flomfaren.Snøskredfaren vil også avta når temperaturen går ned.- Den aller verste faren er nok over, men det er normalt at det detter ned en del stein og is, sier Kvamme. (©NTB)