Aktivt diplomati skal utfylle USAs militære styrke, sier hun.Clinton lovet fortsatt støtte til Israel, da hun tirsdag forklarte seg for utenrikskomiteen i Senatet i Washington. Senatet skal stemme over hennes kandidatur til posten som utenriksminister torsdag, og det er ikke ventet mange nei-stemmer.Clinton sa at hun og de andre medlemmene av påtroppende president Barack Obamas regjering vil støtte Israels arbeid for å trygge landets sikkerhet. Samtidig vil de arbeide aktivt for fred mellom israelere og palestinere.I sin forklaring sa den tidligere presidentfruen og presidentkandidaten også at det ikke bare er opp til USA å forbedre forbindelsene med Kina.- Dette er ikke et enveisarbeid, mye avhenger av hvordan kineserne velger å opptre, framholdt hun.Hun sa også at USA må spille en lederrolle i kampen mot klimaendringer. Avtroppende president George W. Bush og hans regjering er blitt kritisert for å ha gjort for lite for å motvirke global oppvarming. (©NTB)