Historisk rentekutt - har ikke vært lavere på 315 år!

Bank of England kutter renten til det laveste nivået noen sinne. Økonom uttrykker skuffelse. (Oppdatert)

Sentralbank sjefen Mervyn King og Bank of Englands hovedkontor

Bank of England kutter som ventet basisrenten med 0,50 prosentpoeng; fra 2,00 til 1,50 prosent, i et forsøk på hindre at den britiske økonomien rammes av dyp resesjon.Banken har tidligere aldri kuttet styringsrenten under 2,00 prosent siden den ble stiftet i 1694. Dagens rentenivå i Storbritannia er på 2,0 prosent.- Det står veldig dårlig til i den britiske økonomien, og første halvår 2009 kommer til å være grusomt, sa en økonom til Bloomberg tidligere i dag.- Om renten havner på null eller 0,5 prosent, er uvesentlig nå. Vi beveger oss mot en koordinering mellom Bank of England og regjeringen, sa han dystert.Alan Clarke i BNP Paribas sier til Reuters at han er skuffet over at kuttet bare ble på 0,50 prosentpoeng. Han mener det svake pundet har stoppet sentralbanken fra å kutte renten mer. Clarke tror BoE fortsatt vil kutte renten, men at de har tatt foten av gasspedalen denne måneden.