Ikke mye å glede seg over i Europa

Rødfargen preget Europa-børsene torsdag. Disse sektorene dro ned.

Foto: HegnarOnline

Europeiske børser falt torsdag, og det var først og fremst banker og gruveselskaper som viste vei i fallet. Flere svake nøkkeltall satte ny fart i bekymringene for en dyp, global resesjon.Svake salgstall og resultatvarsel fra Wal-Mart i USA hjalp ikke på sentimentet.I banksektoren falt Commerzbank 10,9 prosent etter at tyske myndigheter overtar 25 prosent av banken. Deutsche Bank endte ned 5,7 prosent, mens Standard Chartered og DT Postbank falt hhv. 6,5 og 8,8 prosent.Gruvesektoren falt ifølge Reuters på bekymringer for lavere etterspørsel etter råvarer. BHP Billiton, Anglo American, Vedanta Resources, Xstrata og Rio Tinto falt 3-6 prosent.Tyske DAX falt 1,2 prosent, franske CAC 40 0,65 prosent, mens britiske FTSE 100 endte ned marginale 0,05 prosent.Historisk rentekutt i Storbritannia Dagens store nyhet fra Storbritannia var at Bank of England besluttet å senke renten med 50 basispunkter til 1,50 prosent. Banken har tidligere aldri kuttet styringsrenten under 2,00 prosent siden den ble stiftet i 1694.Sjeføkonom Jan Andreassen i Terra Gruppen mener lavere renter ute gjør det lettere for Norges Bank å kutte rentene.- Vi har redusert vår rentebunn til 1,75 prosent fra 2,0 prosent ved halvårsskiftet, under forutsetning av en krisepakke fra regjeringen på 10 milliarder kroner, og forutsatt en moderat sterkere kronekurs, sier han til HegnarOnline.