Israelske bakke-styrker inn i Gaza

En kolonne med israelske militærkjøretøy, støttet av kamphelikoptre, gikk lørdag inn nord på Gazastripen.

En talskvinne fra hæren i Israel bekrefter at bakkestyrker har gått inn på Gazastripen. Et øyenvitne som bor i Beit Lahiya nord på Gazastripen, sier at militærkolonnen kjørte over grensegjerdet lørdag kveld.Målet med bakkeoperasjonen er å beleire områder som væpnede palestinere har brukt til å sende raketter mot israelsk territorium, sier militærtalskvinnen.I løpet av lørdagen har Israel gjennomført en rekke luftangrep på Gazastripen, og det ble for første gang under militæroffensiven skutt med artilleriild inn mot området.Minst elleve personer ble drept og 50 såret i et israelsk luftangrep mot en moské nord på Gazastripen lørdag, sier helsepersonell og kilder fra Hamas.Israel slapp samme dag løpesedler fra luften i den nordlige delen av Gazastripen hvor innbyggerne ble oppfordret til å forlate området, skriver Røde Kors i en pressemelding. (©NTB)