Oppslutningen om Arbeiderpartiet har økt jevnt de siste månedene, og i januarmålingen som Respons har utført for Aftenposten, øker Ap med 2,7 prosentpoeng til 35,2 prosent. Ikke siden våren 2000 har Ap hatt så stor oppslutning i noen Respons-måling.Ap-fremgangen sørger dessuten for et rødgrønt flertall. Dersom målingen hadde vært valg, ville de tre regjeringspartiene samlet fått 85 mandater i Stortinget. Det er første gang siden november 2007 at Respons har målt et rødgrønt flertall blant velgerne.SV ligger stabilt fra forrige måned på 7,3 prosent, mens Senterpartiet faller 1,4 prosentpoeng til 4,5 prosent.Valgforsker Frank Aarebrot mener at regjeringspartiene får uttelling for styringsdyktighet i finanskrisen.
Frp-fall stansetIsrael-støtteVenstre faller
Samtidig ser det ut til at Fremskrittspartiets fall har stanset opp. Fra en oppslutning over 30 prosent for noen måneder siden, har Frp rast ned mot 20-streken. Nå får Frp 21,7 prosent, opp 0,2 prosentpoeng fra desembermålingen.KrF går tilbake 0,8 prosentpoeng til 5,9 prosent. Samtidig viser bakgrunnstallene at så å si alle KrFs tapte velgere har gått over til Frp.Aarebrot er likevel usikker på om det er Frps Israel-støtte som har gitt uttelling. For en uke siden sa Aarebrot at Frp ville tape velgere på støtten til Israel.- Tilbakegangen var såpass sterk i desember at om det nå stabiliserer seg en måned senere, trenger ikke det bety at bunnen er nådd, sier han til Aftenposten.Aarebrot legger til at Israel ikke er noen kjernesak for flertallet av Frps velgere, og at det er TV-bildene fra krigen som gjør sterkest inntrykk.Meningsmålingen indikerer at Venstre fortsatt er inne i en fallende kurve. Partiet går tilbake 1,4 prosentpoeng til 4,7 prosent.Høyre ligger stabilt og får 17,7 prosent, ned 0,5 prosentpoeng fra forrige måned.Rødt går fram 0,8 prosentpoeng til 1,7 prosent. (©NTB)